fbpx

Политика на приватност на Шуман Премиум


Оваа Политика за приватност опишува како вашите лични информации се собираат, користат и споделуваат кога ја посетувате или купувате од страната www.shuman.mk. Ова не се однесува на вашата посета на други веб страници, на кои ќе пристапите преку нашата страница.

Лични податоци што ги собираме доколку доброволно ги дадете преку регистрирање на нашата интернет страна се:

  • Име и презиме
  • e-mail адреса
  • Адреса за испорака на нарачката и
  • телефон за контакт

Кога ја посетувате страницата, ние автоматски собираме одредени информации за вашиот уред, вклучувајќи информации за вашиот веб прелистувач, IP адреса, временска зона и некои од колачињата што се инсталирани на вашиот уред. Дополнително, додека ја пребарувате страницата, ние собираме информации за индивидуалните веб-страници или производи што ги прегледувате, кои веб-страници или поими за пребарување ве упатиле на страницата и информации за тоа како комуницирате со страницата. На овие автоматски собрани информации им се обраќаме како „Информации за уредите“. Ние ги користиме Информациите за уредот ги собираме со цел да откриеме потенцијален ризик и/или измама.

Дополнително кога купувате или се обидувате да направите нарачка преку веб-страницата www.shuman.mk, ние собираме одредени информации од вас, вклучувајќи го и вашето име, адреса за наплата, адреса за испорака, информации за плаќање адреса за е-пошта и телефонски број. Ние им се обраќаме на овие информации како „Информации за нарачката“.

Како ги користиме Вашите лични податоци

Вашите лични податоци ги користиме само заради техничко администрирање на веб страниците и заради задоволување на вашите потреби и желби. Податоците кои ги собираме и се чуваат кај нас, нема да се објавуваат, продаваат или доставуваат на трета страна освен на надлежните органи на начин определен со законските прописи на Република Македонија. Дополнително, ги користиме овие информации за нарачката за обработка на вашите информации за плаќање, испорака, обезбедување на фактури и и/или потврда за нарачка.

ШУМАН го задржува правото да ги користи IP aдресите и другите податоци на корисниците за откривање на нивниот идентитет во случај на спроведување на законот и законските постапки.

Шуман само на ваше писмено барање ќе ви овозможи увид во сите ваши лични податоци со кои располага (име, адреса и сл.).

Во секој момент може да извршите промена, ажурирање или корекција на Вашите неточни лични податоци и информации.

Оваа политика стапува на сила на 12.06.2023 год.